Wij willen sexy én dansbare kleding!

Terug naar blog

Dus dagen wij kleding designers uit om kleding te maken die geschikt is voor de dansvloer. De “die-hard, zweet je rot, dance all night long, sleep all day” dansvloer. Het winnende outfit wordt beloont met een cheque van maar liefst 1.000,- en meer..

De inschrijvingen voor designers zijn inmiddels gesloten. Zes geselecteerde designers presenteren de dansbare maar oh zo toffe kleding waar ze momenteel hard aan werken op een Dancewalk. Dit gebeurt voor een publiek van honderden dansers tijdens Latin Weekender, in Center Parcs.

Waarom dansbare kleding?

Volgens ons bestaat deze kleding nog niet. Natuurlijk speuren we elk boetiekje af en slagen we na uren voor een geschikt outfit. Dus echte leuke uitgaanskleren waarbij je gegarandeert soepel danst en alles op zijn plek blijft is nog best moeilijk te vinden.

Dus daar sta je in je geweldige outfit maar zonder bewegingsvrijheid. En die mooie stof is eigenlijk te dik waardoor je ieder kwartier controleert op zweetplekken. Had je dan maar toch je legging en luchtig shirt aangedaan…

En waarom dan een wedstrijd?

Tja, waar begin je? Wij weten wat we willen. En we kunnen organiseren. Maar we kunnen niet ontwerpen. Dus met een wedstrijd hopen we het beste, uit de juiste mensen, omhoog te halen.

Uiteindelijk kiest het publiek, Cammy Kempke (Striktly) samen met professionele dansers Annika Lau (Kizomba Lounge), Glenn Donkers (The Latin Dance Studio) en professionele ontwerper Irving Vorster (IRVINX) het mooiste en meest dansbare ontwerp.

De winnaar gaat naar huis met 1.000,- en wij nemen het ontwerp in pre-order waar de naam van de desinger op pronkt. Dat is dan ook echt de eerste “Striktly Danceable Fashion – designer” waarna nog hopelijk vele zullen volgen..

Wat levert dit op?

Hopelijk toffe outfits voor jou. Naast het winnende design zijn we druk bezig om diverse kledingstukken en accesoires te verzamelen die aan de norm van Striktly for dancers voldoen. Vanaf 24 november zijn deze producten en meer te verkrijgen tijdens Latin Weekender zelf. En in de (nog te lanceren) webshop.

Wie is Striktly?

Striktly staat voor beweging en verbinding met een duidelijk karakter: voor dansers.

Zo organiseren wij bijvoorbeeld wekelijks dansavonden waar je kilometers kan maken en tips en tricks kan uitwisselen over alles wat om salsa & bachata draait.

Wij willen deze vorm van beweging en verbinding voor vele mensen toegankelijker maken én professioneler maken voor bestaande dansers.

Meer info

Klik hier voor een kijkje achter de schermen bij de audities
Klik hier om de desingers te ontmoeten
Klik hier voor inhoudelijke info over D-Day: Dancewalk op zaterdag 24 november
Klik hier voor meer achtergrond informatie over de eerdere oproep van desingers.

Categorieën

  • Achtergrondinformatie
  • Algemeen
  • Geen categorie
  • Nieuws