Wie is Striktly’s kleine broertje

MAXIMO?
Terug naar blog

Aankomende vrijdag start het nieuwe concept MAXIMO. Een wekelijkse social waar iedere week een andere dansstijl centraal staat inclusief gratis workshop. Waarom wordt het georganiseerd en door wie? Lees het hier!

Waarom?

De titel, Striktly’s kleine broertje, zegt het al.. Maximo is een concept dat door ons wordt georganiseerd. Striktly staat voor een positieve vibe in de scene die betrokken is bij de wensen van social dansers. Vanuit die rol vingen wij regelmatig op dat men een gelegenheid mist om te dansen op de vrijdag, in een grote stad zoals Rotterdam..

Gelukkig zijn er de bekende maandelijkse feestjes. Toch zijn er twee a drie vrijdagen meestal vrij. En zo is MAXIMO is geboren. Om de Rotterdamse agenda maximaal aan te vullen, om in jouw favoriete dansstijl maximaal te voorzien en daarmee het maximale plezier uit jouw hobby te halen.

Wat precies?

Elke maand maken wij opnieuw de planning voor de maand daarop. Er komt dus geen vaste structuur voor de thema’s. De huidige agenda aanvullen is de intentie. We doen dit met openbare informatie en door contact te leggen met de huidige organisatoren.

De structuur is elke week hetzelfde: Er wordt altijd gestart met een gratis beginners workshop: de kans om zelf te proeven van de andere dansstijl of om jouw vrienden mee te nemen. Daarna kun je non stop dansen op jouw favoriete stijl. Per thema wordt er een goed balans gezocht in de muziekverhouding. Met het thema als hoofdingrediënt en daarbij bijpassende muziekstijlen om het pittig en verrassend te houden. Af en toe een special act door middel van live muziek is daarbij niet uitgesloten..

Door wie?

Even voorstellen: Cammy, organisator van Striktly en Michael al ruim 7 jaar dansdocent.

Cammy is zelf een “social danser” geniet graag van een goed dansje en vindt het belangrijk dat alle dansers het maximale plezier uit hun hobby kunnen halen. Wat begon met meer oefenen onderling is nu uitgegroeid tot het faciliteren van danskilometers voor vele dansers. Haar rol bij Maximo is om overkoepelend de organisatie uit te voeren en te blijven afstemmen met de behoeften van de dansers.

Michael is een zeer ervaren dansdocent. Hij is 7 jaar geleden gestart met het geven van salsa, later bachata en is nu helemaal weg van kizomba. Kizomba is de dansstijl waar hij zich momenteel het meest mee bezig houdt en waarvoor hij wordt geboekt als docent op festivals. Zijn rol bij MAXIMO is het verzorgen van de kwalitatieve invulling van kizomba en bewaakt deze met zijn leven. Daarnaast zal hij alle workshops verzorgen.

MAXIMO is vanaf 9 maart iedere week in Amigo Rotterdam. Een sfeervol tapas restaurant wat ’s avonds wordt veranderd tot sfeervolle uitgaansavond.

Volg de groei van MAXIMO via zijn eigen Facebookpagina.

Maximo salsa bachata kizomba

Tags

  • bachata
  • kizomba
  • salsa
  • social
  • vrijdag

Categorieën

  • Achtergrondinformatie
  • Algemeen
  • Geen categorie
  • Nieuws