Dans salsa op het nationale evenement voor de koning

Doe met ons mee op de officiële route tijdens Koningsdag
Terug naar blog

De Koning viert dit jaar 10 jaar regeren op Koningsdag in Rotterdam en wij salsa-dansers zijn uitgenodigd onderdeel te zijn van het officiële programma. Dans jij met ons mee?

26-02 16:00: Volgers = VOL. Alleen leiders kunnen zich nog aanmelden.

Meld je hier aan

Om 11 uur start de Koninklijke familie hun wandelroute op het Afrikaanderplein en krijgen zij de kans om een echte salsa social mee te maken. Vijftig koppels mogen de Koninklijke familie het fijne gevoel van Striktly Stadhuisplein laten beleven, waarbij het plezier het aller belangrijkste is. De beste, energieke en gezelligste start van Koningsdag! 

We hebben jou nodig om de Koninklijke familie te laten ervaren hoe geweldig salsa is, en samen krijgen we kans om salsa Landelijk in de spotlights te zetten. Van beginner tot advanced, iedereen is welkom om zich aan te melden. 

Ben jij beschikbaar op 27 april van 09:00-12:00 uur en klaar om onze mooie scene te vertegenwoordigen?

Meld je dan direct aan.

26-02 16:00: Volgers = VOL. Alleen leiders kunnen zich nog aanmelden

De deadline voor aanmelding is woensdag 8 maart.

Veel gestelde vragen

Kan ik me ook aanmelden zonder danspartner?

Ja! Wij houden het balans leiders/volgers in de gaten. De uiteindelijke deelnemers zijn 50/50 leider en volger waardoor er altijd een danspartner voor je beschikbaar is.

Bepaal ik zelf wie mijn danspartner is?

Ja en nee: Jij en je danspartner geven zich apart op. Als jullie beiden door de accreditatie van de Politie heen komen, dan kunnen jullie met elkaar dansen binnen het evenement terrein. Indien een van de partners hier niet doorheen komt, is het aan de ander om te beslissen om alsnog mee te doen of niet.

Kan ik met mijn gezin / familie komen?

Ja en nee: Er is een afgezet terrein waar achter de hekken iedereen mag komen kijken. Als deelnemer dans jij binnen de hekken, jouw aanhang mag er dus gezellig bij zijn als toeschouwe buiten de (lage) hekken.

Krijg ik hiervoor een vergoeding?

Nee, wij zijn uitgenodigd om honderd enthousiaste dansers te verzamelen die salsa willen vertegenwoordigen.

Kom ik op tv?

Ja, die kans is groot. NOS is aanwezig om het gehele bezoek van de Koning en zijn gezin vast te leggen en live uit te zenden.

Moeten we van te voren iets instuderen?

Nee, je danst vrij, zoals je altijd doet op een feestje. Maar je krijgt van te voren wel te weten op welke muziek er wordt gedanst, dus stiekem van te voren oefenen raden we wel aan.

Moet ik speciale show kleding dragen?

Geen show kleding, wel geldt er een dresscode zodat we als een geheel een mooie uitstraling hebben. Deze dresscode wordt ruim vooraf bekend gemaakt aan de deelnemers en hiervoor hoef je geen dure items aan te schaffen.

Welk dansniveau heb ik nodig?

We hopen alle dansniveaus te mogen laten zien, precies zoals het op het Stadhuisplein ook het geval is. Van de beginner die de basispas goed beheerst tot degene die soepeltjes een dubbele draai maakt.

Ik heb een andere vraag, waar kan ik die stellen?

Stuur ons een WhatsApp berichtje! Het nummer staat onderaan deze pagina.

Categorieën

  • Achtergrondinformatie
  • Algemeen
  • Geen categorie
  • Nieuws