COVID-19 en Striktly

Geen events tot 1 September, wat nu?
Terug naar blog

Geen evenementen tot 1 September

We hebben het allemaal meegekregen. Het begon langzaam. Eerst op tv, nieuws uit onder andere China, de eerste besmettingen in Nederland, en toen versnelde de maatregelen in een hoog tempo. Cijfers van ziekenhuizen, thuiswerken, horeca dicht. Optimistisch als we zijn, hadden we stiekem nog de hoop dat we aan het einde van de zomer konden buiten dansen, langzaam maar zeker werd ons duidelijk dat het allemaal langer gaat duren. En nu geen evenementen tot 1 september.

Hoewel we volledig achter de maatregel staan, raakt het ons toch in het hart. We doen, wat we doen, met hart en ziel. Gedreven door de positieve energie. Onwerkelijk en onvoorstelbaar. Een lange tijd geen mensen op de dansvloer zien stralen.

Directe gevolgen

Een prachtig zomerprogramma met edities op maar liefst vijf buitenlocaties die niet doorgaan. Vol in de voorbereiding waaronder de samenwerkingen met Crazy Pianos in Scheveningen en UNESCO werelderfgoed locatie van Nelle Fabriek. Deze waren nog zó vers dat we het nog niet eens naar buiten hadden gebracht.

Dit is hoe de zomer van 2020, het jaar waarin Striktly vijf jaar wordt, eruit zou zien:

  • Striktly @ Crazy Pianos* – Boulevard Scheveningen, iedere maandag in mei en juni
  • Striktly Summer – Stadhuisplein Rotterdam, iedere dinsdag in juli en augustus
  • Striktly Sunday – Afrikaanderpark Rotterdam, laatste zondag van de maand, juni en juli
  • Striktly Sunday – Kade Rotterdam Maashaven, laatste zondag van de maand, augustus en september
  • Striktly XXL* – Van Nelle fabriek Rotterdam, iedere laatste vrijdag in augustus

*Working title

Hoe nu verder?

Striktly zou Striktly niet zijn als we ons door zo’n maatregel uit het veld laten slaan. We spelen het spel gewoon met nieuwe regels. Dus 10 minuten na de persconferentie rechtte we onze rug, hieven we onze kin op en gingen aan de slag. Die gave edities die we gepland hadden, die komen écht nog wel. Alles ligt er klaar voor, dus op het moment dat de overheid een ‘GO’ geeft, pakken wij het gelijk door en dansen we met elkaar de sterren van de hemel.

Wat dan wel?

Wat we precies tot die tijd gaan doen, daar zijn we nu mee bezig. Wij laten je niet zomaar alleen. Op Facebook en Instagram zien we betrokken reacties. Wij missen jullie ook! Dus komende tijd gaan wij aan de slag met een alternatief. Om toch nog die connectie te kunnen maken die we met zijn allen zo missen. Online, dus dat gaat niet over één nacht ijs.

Meedoen

Wil jij bij de voorbereidingen, brainstorm en ontwikkelingen betrokken zijn? Mail ons dan op info@striktly.nl.

Of ben je nieuwsgierig wat eruit komt? Hou onze Facebook in de gaten om up to date te blijven!

Categorieën

  • Achtergrondinformatie
  • Algemeen
  • Geen categorie
  • Nieuws